Estoria
Interdyscyplinarna Agencja PR z Warszawy
Rolls-Royce i GETEC łączą siły, by optymalizować dostawę energii w fabrykach
Z początkiem lipca 2019, firmy GETEC oraz Rolls-Royce podpisały umowę o współpracy intensyfikując tym samym działania w zakresie projektowania, budowy i eksploatacji zdecentralizowanych systemów dostaw energii w Europie. Obie firmy widzą ogromny potencjał w bliższej współpracy.
2019-08-09, 13:27
GETEC Polska: 3 filary właściwej polityki energetycznej w firmie
Niemiecki koncern oferujący kompleksowe usługi dostaw ciepła i energii, intensyfikuje działania w Europie. Także powołana spółka GETEC Polska coraz odważniej rozwija skrzydła na rynku. Z tej okazji porozmawialiśmy z przedstawicielem firmy o tym, jak właściwie zarządzać polityką energetyczną w firmie.
2019-06-28, 13:18
Optymalizacja energii i dostaw ciepła w sektorze mleczarskim – redukcja kosztów z neutralnym wpływem na środowisko
GETEC, europejski lider rozwiązań technologicznych w sektorze energetycznym, zachęca do skorzystania ze swojej oferty na rynek mleczarski. Jak słusznie zauważa, istnieje szansa na znaczącą optymalizację kosztów pozyskiwana energii na rzecz procesów produkcyjnych.
2019-01-08, 09:11
Kontrakting, czyli skuteczne narzędzie w rozwoju biznesu
Wiele przedsiębiorstw stoi przed decyzją wyboru kierunku rozwoju firmy. Na drodze do zwiększenia produkcji czy redukcji kosztów staje wielokrotnie zapewnienie i optymalizacja dostępu do źródeł energii – tak w obszarze jej produkcji, jak i procesów zarządzania nią. Wielu przedsiębiorców obawia się także olbrzymich nakładów finansowych na ten cel. Rozwiązaniem problemu może być współpraca z kontraktorem, który zapewni kompleksową obsługę zaopatrzenia w praktycznie każdy rodzaj energii.
2018-11-09, 10:09